PROBOOSTER – OIKEAT RAVITSEMUKSEN ELEMENTIT

Koiran ruuansulatuselimistö on monimutkainen ja tärkeä väylä, joka prosessoi ruokaa, valikoi ruuasta keskeiset peruselementit ja toimittaa ravintoaineet kehon eri osiin verenkierron välityksellä. Koiran ruoansulatuskanava on verraten lyhyt – se on vain noin neljä kertaa kehon mittainen. Tämän vuoksi koiralle on erittäin tärkeää tarjota hyvin sulavia raaka-aineita.


PÄÄRAVINTOAINEET

PROTEIINI Koira on lihansyöjä. Lihansyöjät tarvitsevat aminohappoja, joita saa lihaperäisestä proteiinista. Vaikka muuttuvat elämänvaiheet, ympäristö ja perimä määrittelevät, minkä verran koiralle tulisi antaa proteiinia, hyvän terveyden saavuttamiseksi olennaisten aminohappojen tarve ei muutu. Siksi ProBooster-täysravinnoissa on erityisen paljon lihaa, mikä tekee ruuasta myös maistuvan. Mikäli olet tähän asti syöttänyt koirallesi vähemmän lihaa sisältävää tuotetta, huolehdi riittävän pitkästä sopeutumisvaiheesta ruoan vaihdoksen yhteydessä (2-3 viikkoa), jotta koirasi ruoansulatus ehtii tottua uuteen, lihaisaan ravintoon! Lue lisää ruoan vaihtamisesta.

HIILIHYDRAATIT tarjoavat nopean energianlähteen, mikä varmistaa aineenvaihdunnan toiminnan. Hiilihydraatin eri muodot eli sokerit, tärkkelys ja kuitu ovat laadukkaan ravitsemuksen välttämättömiä osia. ProBooster-tuotteet eivät sisällä maissia tai vehnää, ainoa käytetty vilja on riisi. Riisi on helposti sulava ja luontaisesti gluteeniton. Useimmissa ProBooster -täysravinnoissa kuidun lähteenä on kuivattu omena, Sensitive Lamb- ja Sensitive Salmon -tuotteissa juurikasmassa ja Hypoallergenic -täysravinnossa peruna. Frukto- ja mannaanioligosakkaridit ovat sokereita, jotka toimivat prebiootteina.

RASVA turvaa lemmikeille ihanteellisen energiamäärän, tukee lemmikkien hyvinvointia, tervettä ihoa ja kiiltävää turkkia. Tässä avainasemassa on oikea määrä välttämättömiä Omega-3 ja -6 -rasvahappoja. Koirat, jotka eivät saa riittävästi välttämättömiä rasvahappoja, saattavat kärsiä kuivasta ihosta, kiillottomasta turkista ja muista terveysongelmista. ProBooster-tuotteissa on käytetty kanan rasvaa, joka on erinomainen energian lähde ja sisältää runsaasti tyydyttymättömiä ja välttämättömiä rasvahappoja. Muista poiketen Sensitive Lamb -tuotteissa on käytetty lampaanrasvaa, Sensitive Salmon -täysravinnossa lohiöljyä ja Hypoallergenic-täysravinnossa ankanrasvaa. Rasva on tärkeä suojata hapettumiselta, ProBooster-sarjan tuotteissa antioksidanttina on luonnollista tokoferolia, E-vitamiinia.

RAVITSEMUKSEN TÄYDENTÄMINEN

Huolella valitut hedelmät ja yrtit auttavat tukemaan luonnollista vastustuskykyä. Ne parantavat maistuvuutta ja edistävät ihon, turkin ja nivelten hyvää terveyttä. Lisäksi ne auttavat ennalta ehkäisemään ikääntymisen vaikutuksia runsaan antioksidanttipitoisuutensa vuoksi. Myös äyriäisistä ja eläinkunnan tuotteista saadaan esimerkiksi nivelterveydelle tärkeitä aineita. ProBooster-täysravinnoissa on käytetty mm. seuraavia raaka-aineita koirasi ravitsemuksen täydentämiseksi:

OMENA sisältää kolesterolia säätelevää pektiiniä ja se auttaa suojaamaan viruksilta, bakteereilta sekä homeilta. Omena sisältää myös runsaasti antioksidantteja, joten se toimii luonnollisena solusuojana. Omena on myös hyvä kuidun lähde.

VIINIRYPÄLE sisältää runsaasti luonnollisia antioksidantteja.

ROSMARIINI sisältää hyödyllisiä öljyjä, karnosiinihappoja ja tanniineja. Rosmariini on yksi luonnon vahvimmista antioksidanteista ja sitä käytetään säilyttämään useiden raaka-aineiden ravintoainepitoisuuksia.

KURKUMA on antibakteerinen mauste, joka sisältää jopa E-vitamiinia voimakkaampaa luonnollista antioksidanttia eli kurkumiinia ( 50 - 60 %).

SITRUSHEDELMÄT ovat tuotteissamme C-vitamiinin ja pektiinin lähteenä.

NEILIKKA on antibakteerinen ja desinfioiva. Luontainen antioksidantti.

KARPALO sisältää runsaasti C-vitamiinia sekä erilaisia flavonoideja, eli antioksidantteja, jotka neutralisoivat vapaita radikaaleja kehossa ja voivat estää näin esimerkiksi virtsatietulehduksia.

GLUKOSAMIINI JA KONDROITIINI tukevat nivelten hyvää terveyttä. Ne lievittävät nivelkipuja ja hillitsevät tulehdusta nivelessä.

YUCCA SCHIDIGERA sisältää luonnollista saponiinia, joka voi auttaa alentamaan luonnollisella tavalla ammoniakin määrää ulosteissa sekä virtsassa ja neutralisoimaan näin epämiellyttäviä hajuja.


OIKEA PERUSTUS >>
Muista tarkistaa koiranruokasi lihapitoisuus!